Fred Kroezen

Fred volgt na de pedagogische academie de opleiding tot psychiatrisch verpleegkundige. Na enige tijd in de volwassen psychiatrie te hebben gewerkt gaat hij werken op een crisis afdeling voor jongeren met een licht verstandelijke beperking. Op deze afdeling komt hij vaak in aanraking met agressie. In dit kinder-en jeugd psychiatrisch ziekenhuis wordt hij in de gelegenheid gesteld om een opleiding te volgen tot trainer in het omgaan met agressie. Naast het werken op de groep verzorgt hij na verloop van tijd steeds vaker trainingen met betrekking tot agressie voor Accare in Noord Nederland. In deze periode doet hij een schat aan ervaringen op, hoe verschillende behandelsettings omgaan met agressie en verwerkt dit in zijn trainingen.
In 1998 word Fred gevraagd om te komen werken bij Jeugdzorg Drenthe. Als gespecialiseerd ambulant hulpverlener werkt hij met jongeren en gezinnen die in crisis zijn.( Families First) Later legt hij zich toe op intensieve orthopedagogische hulpverlening. Fred komt in deze periode in aanraking met de kort oplossingsgerichte therapie en verdiept zich hierin. Deze vorm van communiceren past uitstekend in de manier van omgaan met boze en angstige mensen en hij verwerkt dit in de verschillende trainingen. Zijn trainingen zijn er steeds vaker op gericht om proactief te handelen bij weerstand en agressie.

In 2006 richt hij zijn eigen trainingsbureau op en geeft trainingen aan verschillende instellingen en scholen in het gehele land. De samenwerking met Bertwin Zwiers wordt in deze periode steeds intensiever. Samen gaan ze trainingen verzorgen met betrekking tot weerbaarheid en bejegening en maken steeds vaker gebruik van technieken uit de oplossinggerichte- en systeem therapie.

Om trainingen te kunnen ontwikkelen volgt hij modules Psychologie om zich te verdiepen in de nieuwste literatuur met betrekking tot communicatie en bejegening. Deze kennis wordt verwerkt in zijn trainingen.

Bel ons