Annelies Trox

Annelies heeft de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening gevolgd. Na enige tijd in het groepswerk gewerkt te hebben met jongeren met een licht verstandelijke beperking heeft zij zich verder ontwikkeld in het ambulante werk.

Na een aantal jaren werkzaam te zijn als ambulant hulpverlener wordt Annelies geraakt door het systemisch werken. In de jaren die volgen doet zij hierin veel ervaring op en wordt dit haar specialisatie.

In 2001 kwam Annelies in dienst bij Ambiq een orthopedagogisch behandelcentrum voor ouders en/of jongeren met een licht verstandelijke beperking. Eerst als groepswerker en later als ambulant hulpverlener (IAG).
Na een aantal jaar ontwikkeld Annelies zich als een ervaren hulpverlener en verdiept zij zich in het systeemgericht en oplossingsgericht werken. Daar komt ook de overtuiging vandaan dat iedereen een goede reden heeft voor zijn gedrag. Hierdoor kan zij zonder oordeel luisteren. En voelt de cliënt zich gehoord, serieus genomen en ontstaat er snel een vertrouwensrelatie.
Annelies vindt dat ook voor de medewerkers goede zorg belangrijk is en geeft binnen de organisatie ook werkbegeleiding aan collega’s. Daar kan zij haar kennis en kunde overdragen.

Naast haar werk als hulpverlener heeft Annelies een eigen praktijk (2017) voor psychosociale therapie & coaching  www.anneliestrox.nl en geeft zij coaching aan particulieren en bedrijven. Reden dat zij dit gestart is, is dat alle levensgebieden van invloed zijn op elkaar en de balans hierin belangrijk is om lekker in je vel te zitten.

Bel ons